Testen indeholder hele to kontrolindikatorer. Den blå cirkel og kontrolstregen

Den nye Mundtest- Lollipoptest:
CE-mærket.
Godkendt af den danske lægemiddelstyrelse til brug under supervision til individer med psykiske, mentale og/eller kognitive sårbarheder og tilstande eller til professionel brug. Prisen er 36 kr/stk eks moms og fragt. Bestilles på kontakt@coronatestning.dk

Igennem covid-pandemien har vi hos os oplevet, hvordan testning har været svær for nogle grupper i befolkningen. Personer,  der af forskellige årsager har oplevet det som grænseoverskridende, uforståeligt eller angstprovokerende enten at blive podet i halsen eller i næsen, har nu en anden mulighed. 
Også for personale,  der har skulle stå for podningen hos et menneske, der ikke har kunnet samarbejde til det har det været svært. Og til tider grænseoverskridende, voldsomt og med en fornemmelse af overgreb.Mange er slet ikke blevet testet i perioden, på trods af et behov for det.  Også personalet kan derfor nu få en anden mulighed, der samlet giver en mere værdig test-situation.

Sikkerheden i testen modsvarer de antigentest (hurtig-test) vi kender i dag. Dette er senest undersøgt i juli 2021 hos iLab Medicals laboratorier i Sverige. 

Lollipop mundtest - hygiejnisk og simpel at anvende

Mundtesten er en antigentest, ligesom de antigentest vi efterhånden alle kender så godt fra testcentrene. Testen analyserer på mængden af virus i spyt. Spyttet opsamles let, ved at den der skal testes får en lollipop-lignende pind i munden. Når indikatoren angiver at der er opsamlet nok (efter ca. 1 ½ minut), klikkes pinden ned i den medfølgende kassette, hvor svaret kan aflæses efter 15 minutter. 

Mundtesten kan anvendes på plejehjem, institutioner, behandlingstilbud, bo-og opholdssteder m.v.  

Med godkendelsen fra den danske lægemiddelstyrelse følger også en mulighed for, at testen kan anvendes til testning af individer, der hidtil har fundet det svært at deltage i, eller samarbejde om test-situationer. I skrivende stund er testen endnu ikke tilgængelig til levering fra regionernes centrale indkøbsafdeling, men det arbejder mange på at den bliver. Testen købes hos os, bestil på kontakt@coroantestning.dk. Du kan allerede nu kontakte os for mere information på 60261816 eller kontakt@coronatestning.dk
Med testen følger en mulighed for at institutioner, plejehjem, bo- og opholdssteder m.fl. kan anvende testen hos borgeren eller den unge, så det ikke længere er nødvendigt at transportere sig til et test-sted, med deraf risiko for flere stress-situationer. Vi kan desuden sørge for oplæring og at I kan indrapportere resultaterne til Statens Serum Institut. 
Er I interesserede i at høre mere, så kontakt os på 60261816 eller på kontakt@coronatestning.dk

Værdig testning

Mundtesten minimerer risiko for de svære situationer i forbindelse med testning for covid-19

Testning på individets præmisser er også en hjælp til personaler.